ПУБЛИКАЦИИ

книги

ИНСТАЛИРАНЕ НА THUNDERBIRD

Thunderbird е лесен за употреба и същевременно мощен софтуер за управление на електронни пощи. Неговата последна версия можете да изтеглите от тук.

1. Създаване на потребителски акаунт.
След като инсталирате системата е необходимо да я стартирате. За да добавите нов мейл акаунт изберете File от главното меню, след това New и Account. (скрийншот). Изберете бутона за продължение.

2. Избиране на типа потребителски акаунт
Системата ще отвори диалогов прозорец за избор на тип акаунт, който конфигурирате. Изберете Email account. (скрийншот). Изберете бутона за продължение.

3. Заявяване на вашето име и e-mail адреса, който желаете да добавите
В следващия диалогов прозорец е необходимо да се идентифицирате. В полето Your Name попълнете Вашето име. (Например: Иван Иванов). В полето за Email Address попълнете адреса на пощенската кутия, която конфигурирате. (Например: ivan@mail.com). (скрийншот). Изберете бутона за продължение.

4. Попълване на информацията за Incoming Server Name
В този диалогов прозорец е необходимо да укажете типа мейл сървър, който използвате. Изберете POP (първият бутон), в случай че мейл сървъра поддържа POP3 протокол. Ако не, изберете IMAP, (вторият бутон). В полето за Входящ сървър (Incoming Server) попълнете името му. (Например: mail.domain.com). Ако желаете да съхранявате всичките си писма в общи локални папки, сложете отметка в следващото поле - Use Global Inbox. (скрийншот). Изберете бутона за продължение.

5. Попълване на потребителското име
В следващия диалогов прозорец е необходимо да укажете потребителското име на пощата, която конфигурирате. Внимание: Ако използвате стандартна хостинг услуга, потребителското име включва и името на домейна ви. (Например: За е-мейл ivan@domain.com, потребителското име ще бъде цялото ivan@domain.com). (скрийншот). Изберете бутона за потвърждение.

6. Попълване на информацията за акаунта
В последния диалогов прозорец е необходимо да впишете e-mail адреса, който току що конфигурирахте. (скрийншот). Изберете бутона за финал.

Всички права запазени © 2006-2018 УЕБВИЖЪН ООД